Nu var det dags att möta upp Camille, som ska vara min turkamrat på Kungsleden. Jag köpte en biljett på Tradera för 1 kr och satte mig på tåget mellan Uppsala och Härnösand. Härnösand är en liten trevlig stad med mycket snö, många skidspår, en skidbacke och ett väldigt trevligt kollektiv där jag och Camille fick bo under tiden vi höll på med våra turförberedelser. Man inser att det är väldigt mycket som ska fixas med, och att ting som bekant tar tid. Vi har torkat mat i massor; linser, kikärter, kål, morötter, äpplen, ingefära och så vidare. Vi ska även baka turkakor, som vi ska äta till lunch under turen. Dessutom är det en del som behöver handlas, lagas eller sys. Och information som behöver snokas upp på internet. Det kan kännas lite intensivt, men är samtidigt väldigt roligt. Och det är kul och intressant med all ny kunskap och ditten och datten som man skaffar sig. Emellan varven har vi också varit ute och åkt skidor, både på längden och utför.
måndag 9 februari 2009
Förberedelser i Härnösand
Nu var det dags att möta upp Camille, som ska vara min turkamrat på Kungsleden. Jag köpte en biljett på Tradera för 1 kr och satte mig på tåget mellan Uppsala och Härnösand. Härnösand är en liten trevlig stad med mycket snö, många skidspår, en skidbacke och ett väldigt trevligt kollektiv där jag och Camille fick bo under tiden vi höll på med våra turförberedelser. Man inser att det är väldigt mycket som ska fixas med, och att ting som bekant tar tid. Vi har torkat mat i massor; linser, kikärter, kål, morötter, äpplen, ingefära och så vidare. Vi ska även baka turkakor, som vi ska äta till lunch under turen. Dessutom är det en del som behöver handlas, lagas eller sys. Och information som behöver snokas upp på internet. Det kan kännas lite intensivt, men är samtidigt väldigt roligt. Och det är kul och intressant med all ny kunskap och ditten och datten som man skaffar sig. Emellan varven har vi också varit ute och åkt skidor, både på längden och utför.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Coola linser! Det ser ju ut som om ni poppat dom? Blev dom frasiga?
SvaraRaderaOm man inte kokade dem så länge, och sedan torkade dem blev de inte så jättecoola. Mest bara små och torkade.
SvaraRaderaMen om man kokade dem lite längre, så att de såsade till sig lite, och sedan torkade dem blev det typ som linskex. Väldigt coolt. Det vore schysst att testa att ha i lite goda kryddor och sedan baka linskex bara för att det är gott.